Както Varna24.bg съобщи, варненската Фондация Радост за нашите деца стартира работа по

...
Както Varna24.bg съобщи, варненската Фондация Радост за нашите деца стартира работа по
Коментари Харесай

Младежите от Пътуваща пекарна с уникални преживявания във фермата за трюфели

Както  Varna24.bg  съобщи, варненската Фондация " Радост за нашите деца " започва работа по плана " Пътуваща пекарна ". 

С финансовата поддръжка на Фонд " Социална протекция " младежи с разнообразни дефицити посещават четири атрактивни местоположения наоколо до Варна, свързани с производството на храна. Първата локация бе фермата за люти чушки във варненското село Страшимирово, за която ви разказахме. 

Втората неповторима спирка на " Пътуваща пекарна " бе фермата за трюфели, едно неповторимо място, което очарова с природата и посрещането на домакините.

В началото на гората групата бе посрещната от атрактивно влакче, което ни води до гората-ферма за трюфели. Гостите бяха топло посрещнати от три дребни сладурани, които прекарват лятото си във фермата и оказват помощ за посрещането на туристите, на които сервират топъл липов чай за добре пристигнали от името на домакина.

Стопаните на фермата омагьосват с разказът за нейното основаване, за образованието на кучетата и техните умения, за продуктите, които се създават от неповторимата гъба.

След това следва разходка в гората в компанията на кокер шпаньолите, подготвени като отлични " експерти “ в откриването на трюфелите.

Младежите станаха очевидци на изцяло действителен лов, реакцията и работата на кучетата.

След това гостите се любуваха на гурме дегустация на висококачествени храни от трюфели, които се създават от домакините и са с тяхната лична марка " Thracian truffles ".

" Историята на основаването на нашата плантация за трюфели стартира още преди години, когато създадохме марката Thracian Truffles и всички гастрономически шедьоври с трюфели, които произвеждаме.

Въпреки компликациите да наложим българският трюфел на този толкоз характерен пазар с одобрени международни водачи, високата интернационална оценка на качествата му ни въодушевиха за това, да обособим място измежду естествена среда, където всеки екскурзиант да може да опита от страстта да се допре до това прикрито в земята богатство, да разбере какъв брой е скъпо с хранителната и здравословната си стойност, да има опцията да дегустира и усети неповторимите вкусови качества и да по едно и също време с всичко това да се забавлява.

Фермата ни за лов на трюфели е построена с доста предпочитание и грижа, тъкмо поради това всеки, който я посети ще бъде посрещнат, като безценен посетител и ще се постарем – ние от екипа дружно с обичаните ни кучета-търсачи на трюфели да ви предоставим едно друго и незабравимо прекарване ", описа Димитър Димитров, собственик на фермата. 

Нари Банкова, създател на Фондация " Радост за нашите деца ", показа детайлности за задачите и работата на организацията и основаната от нея пекарна " Радост ", която дава базови умения, обществена среда и възприятие за пълноценност на младежите. 

Припомняме, че Фондация " Радост за нашите деца " е неправителствена организация, основана от родители в социална изгода през 2004г., във Варна, за интеграция на деца и младежи с дефицити.

От 2018г., Социално дружество " Пекарна Радост " дава трудова претовареност за младежи над 18 години с голям брой увреждания в предпазена работна среда, с поддръжката на ментори и доброволци. При постъпване в пекарна, младежите минават през базисно профилирано образование. Така получават опция за работа и получават дълготрайни трудови умения.

Уникалните митове, свързани с трюфелите и гората, в която се раждат, както и изгодите за човешкото здраве от неповторимия естествен подарък, вижте във видеото!  

Varna24.bg  е медиен сътрудник по проекта  " Пътуваща пекарна ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР